Харківський торговельно-економічний коледж
Київського національного торговельно-економічного університету
61045, м. Харків, вул. Клочківська, 202, тел. (057)340-45-43, kharkiv@htek.com.ua

Шановні студенти та випускники! У вас є унікальна можливість пройти навчання в Університеті ім. Гульєльмо Марконі у Римі та у бізнес-школі ESCP Europe.
За додатковою інформацією звертатись до каб. 109

Офіційні джерела







Національна дитяча гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Асоціації
Ми в мережі

lycee des metiers de l’hotellerie Jean-Drouant

9-16 лютого 2014 року — Візит до навчального закладу Lycee des metiers de l’hotellerie Jean-Drouant (Париж, Франція)

З 9 по 16 лютого 2013 року делегація Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ відвідала навчальний заклад Lycee des metiers de l’hotellerie Jean-Drouant, (м. Париж, Франція).
Під час візиту були проведені презентації, майстер-класи від студентів та викладачів школи. Крім того, студенти мали можливість ознайомитись з навчальною та матеріальною базою школи, з практичною стороною своєї майбутньої професійної діяльності та отримати навички роботи за фахом.
Студенти ознайомилися з всесвітньо відомими місцями Парижу та пам’ятками культури – Ейфелевою вежою, Лувром, Собором Паризької Богоматері, Тріумфальною аркою, Монмартром.

28 червня 2013 року — У Парижі відкрито перший закордонний туристсько-інформаційний пункт Харківської області

На базі Культурно-інформаційного центру Посольства України у Франції у Парижі відкрито Перший закордонний туристсько-інформаційний пункт Харківської області. Про це повідомив директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.
Також 28 червня у Парижі (Франція) було підписано угоду про співпрацю між Lycee des Metiers d’Hotellerie Jean Drouant, Association Franco-ukrainienne de Paris, Directrice Bagnoles de l»Orne Tourisme, Харківським торговельно-економічним коледжем Київського національного торговельно-економічного університету та Харківським центром туризму.

Ця угода направлена на зміцнення взаємодії сторін, направленої на розвиток освітніх зв’язків між професорсько-викладацьким складом навчальних закладів, підвищення мобільності студентів, розвитку туристичних зв’язків між сторонами, підвищення обізнаності парижан про науковий, туристичний, освітній, культурний, рекреаційний потенціал Харківської області.

28 березня 2013 року

В останній день перебування делегації студентів та викладачів lycee des metiers de l’hotellerie Jean-Drouant (м. Париж, Франція) наші студенти запросили гостей на «Весняний ярмарок», що був організований на майданчику поблизу приміщення коледжу.
На ярмарку всіх пригощали національними українськими стравами: кулішем, різноманітними пісними стравами, гарячим чаєм.

Під веселу музику в хороводі кружляли студенти двох дружніх навчальних закладів. У кінці свята всі відчули, що за короткий проміжок часу змогли справді потоваришувати, стати друзями.

У конференц-залі відбулося підведення підсумків перебування делегації із Франції в ХТЕК КНТЕУ.

27 березня 2013 року

Третій день перебування французької делегації в стінах Харківського торговельно-економічного коледжу ознаменувався наступними подіями:

В лабораторії харчової продукції студенти Вищої школи готельного та ресторанного бізнесу і торгівлі під керівництвом своїх наставників провели майстер-клас з приготування французьких десертів. Студентам та викладачам коледжу було цікаво на власні очі подивитися технологію приготування двох закусок: із сирого фуа-гра на шампіньйонах і фуа-гра з яблучним конфітюром.

Французькі студенти навчили майбутніх українських технологів готувати основне блюдо: телячі медальйони з фуа-гра. А десерт яблучний торт вразив своєю простотою, оригінальністю та смаком.

Охочих подивитися майстер-клас було багато, тому організатори заходу передбачили демонстрацію в режимі online, яку мали змогу дивитися всі бажаючі на екрані в дегустаційній залі.

Також цього ж дня відбулася лекція відомого французького сомельє Мішеля Арбро, під час якої присутні змогли дізнатися про тонкощі виготовлення та зберігання вин, особливості їх вживання та поєднання зі стравами.

Лекція супроводжувалася дегустацією французьких вин.


У вільний час французькі студенти відвідали стадіон «Металіст», де влітку 2012 року відбувалися футбольні ігри чемпіонату «Євро – 2012»

А ще здійснили пішохідну екскурсію центром міста і відвідали торговельно-розважальний центр «Караван».

26 березня 2013 року — Українські вечорниці

Увечері в приміщенні культурно-розважального центру «Місто» відбулося фольклорне свято «Українські вечорниці». На святі були присутні: ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі, директор Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ Радченко Людмила Олексіївна, проректор Вищої школи готельного та ресторанного бізнесу і торгівлі Jean-Drouant (м. Париж, Франція) Патрік Ларосса, директор Української школи мистецтв при посольстві України в Парижі мадам Олена Місталь, консул Російської Федерації в м. Харків Богданов Віталій Юрійович, аташе Російської Федерації Соломатін Володимир Олександрович, відомий французький сомельє Мішель Арбро, голова Харківського обласної профспілки працівників та підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Приседська Алла Андріївна, інші офіційні особи.

На вечорницях студенти коледжу познайомили своїх друзів із Франції зі звичаями та традиціями України, виконали пісні та танці. Особливим подарунком та знаком пошани до французьких друзів була сценка з історії шоколаду, батьківщиною якого є Франція. Театралізоване дійство, що розгорталося перед очима французьких студентів, ознайомило їх з талановитою молоддю коледжу.
Мова танців та пісень об’єднала студентів двох країн. Цей захід ще раз довів, що для дружби немає кордонів.

26 березня 2013 року — Дні французької кухні в Харкові

Ранок 26 березня розпочав низку заходів під назвою «Дні французької кухні в Харкові». У приміщенні ресторану «Місто» студенти lycee des metiers de l’hotellerie Jean-Drouant (м. Париж, Франція) ознайомили харків’ян з однією з численних традицій свого навчального закладу: двічі на тиждень вони цілком самостійно готують обіди на 40 осіб, якими потім частують всіх бажаючих. Цим самим студенти відшліфовують свої практичні вміння та залучають до кулінарного мистецтва зацікавлених у цьому осіб. Ось і сьогодні вони продемонстрували свої вміння з приготування традиційних страв французької кухні.

Цей захід викликав зацікавлення з боку керівництва області: директора КП «Харківський організаційно-методичного центру туризму» Дармостука Дениса Георгійовича; керівників закладів ресторанного господарства: директора мотелю-ресторану «Берлога» Чекунова Ігоря Юрійовича, президента готельно-ресторанного комплексу «Росинка» Чепякової Римми Яківни, генерального директора культурно-розважального центру та ресторану «Місто» Виноградова Анатолія Веніаміновича та директора цього ж закладу Артикуленка Віктора Васильовича, директора ресторану «Охотный двор» Дашковської Оксани Павлівни, директора кафе «Н’ю хата» Фоломеєвої Людмили Федорівни, рестораторів Харкова, представників регіонального відділення «Укрсиббанку», голову Харківського обласної профспілки працівників та підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Приседську Аллу Андріївну, студентів та викладачів Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, журналісти інформаційних агенцій. Дегустація блюд, приготованих французькими студентами, сподобалася всім присутнім. Було багато цікавої та корисної інформації щодо особливостей приготування французьких страв, яку відвідувачі цього заходу обов’язково будуть застосовувати на практиці. День французької кухні справив на присутніх гостей велике враження.

25 березня 2013 року – Коледж вітає гостей

25 березня Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету радо відчинив двері перед студентам та викладачам lycee des metiers de l’hotellerie Jean-Drouant (м. Париж, Франція).

У актовій залі коледжу відбулася урочиста зустріч колективів студентів та викладачів двох навчальних закладів.

З добрими вітальними словами французькою мовою до гостей звернулася директор ХТЕК КНТЕУ Людмила Олексіївна Радченко.
Студенти коледжу радо привітали гостей французькою мовою, виконали пісні та познайомили зі своїм навчальним закладом.

Оглядова екскурсія містом справила на студентів із Франції велике враження. Подорож вулицями центру міста, відвідання Покровського монастиря та Благовіщенської церкви, прогулянка засніженим Меморіалом Слави, відвідання величної площі Свободи дали змогу познайомитися гостям міста з його історією, культурою, архітектурою, переконатися у тому, що Харків – велике сучасне європейське місто, місто студентів.

Вечір першого дня перебування французьких гостей у Харкові закінчився у боулінг-клубі «Місто», де у змаганнях команди викладачів та студентів Парижу та Харкова перемогла ДРУЖБА. А інакше і не могло бути!

Перебування викладачів та студентів коледжу у lycee des metiers de l’hotellerie Jean Drouant (Париж, Франція)

У грудні закінчилося перебування викладачів та студентів Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету у складі делегації Київського національного торговельно-економічного університету у lycee des metiers de l’hotellerie Jean Drouant (Париж, Франція).
Про заходи на початку перебування нашої делегації у Франції ми інформували на сайті.
Зараз повідомляємо про важливі події, які відбулися протягом останніх днів перебування нашої делегації в Парижі.

В українському культурному центрі, двері якого привітно розкрив перед учасниками нашої делегації його директор Олег Яценківський, відбувся вечір українсько-французької дружби, під час якого студенти коледжу разом зі студентами ліцею та учнями української школи в Парижі частували гостей традиційними українськими стравами, виконували народні пісні та кружляли у запальних танцях.
Смачні страви, якими пригощали наші студенти гостей зустрічі, сподобалися всім без винятку поціновувачам кулінарії.

Цей вечір єднання двох культур засвідчив духовну близькість наших народів, утвердив у думці про подальше співробітництво та дружнє спілкування. На цьому вечорі учасники нашої делегації зустріли співвітчизників – учасників іншої делегації з Харкова, що приїхала до Парижу з метою організації чергового щорічного міжнародного кінофестивалю за участю відомих французьких акторів «Харьковская сирень».
Наші студенти мали змогу поспілкуватися з легендами світового кіно: Мішель Мерсьє, виконавицею ролі яскравої Анжеліки у однойменній кіноповісті; Мілен Демонжо, виконавицею ролі подруги Фантомаса з однойменного кінофільму.

Одним із останніх заходів, що залишиться яскравим незабутнім враженням у пам’яті учасників делегації, був прийом у воєнного аташе посольства України. На нього були запрошені 11 відомих військових діячів найвищого рангу. Організований на високому дипломатичному рівні прийом вразив нашу делегацію вишуканістю та елегантністю, збереженням субординації і водночас теплих дружніх стосунків. На цьому важливому заході наші студенти теж мали змогу продемонструвати свої кулінарні здібності, щоб почастувати високих гостей оригінальними блюдами української кухні. Наші студенти справили добре враження на високих гостей заходу.
Для учасників делегації була проведена екскурсія визначними пам’ятними історичними місцями Парижу.
Члени делегації висловлюють подяку Олені Місталь – директорові Української Паризької школи, яка опікувалася представниками нашої делегації.
Уже в січні коледж очікує на приїзд делегації з Парижу. У планах зустрічі – обговорення умов угоди про співробітництво, знайомство французьких колег з нашим навчальним закладом. А в березні 2013 року коледж буде вітати чисельну делегацію французьких студентів, які приїдуть опановувати таємниці української кухні та товаришувати зі студентами коледжу.

10 грудня 2012 року — Візит студентів ХТЕК КНТЕУ до lycee des metiers de l’hotellerie Jean Drouant (Париж, Франція)

З кінця листопада студенти Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету у складі делегації Київського національного торговельно-економічного університету перебувають у lycee des metiers de l’hotellerie Jean Drouant (Париж, Франція).

Мета візиту – розширення ділового співробітництва в області освіти, популяризація української національної кухні.
У ході візиту до Франції делегація відвідала посольство України у Франції, де відбувся офіційний прийом посла України.

Символічно, що разом зі студентами з Парижу наші студенти взяли участь у месі, присвяченій вшануванню жертв голодомору 1932-1933 років в Україні, що відбулася в величному соборі Нотр-Дам.
Для учасників делегації була проведена екскурсія визначними пам’ятними історичними місцями Парижу. Історію двох держав поєднує ім’я княгині Анни Ярославни – королеви Франції, вшановуючи її пам’ять студенти поклали квіти до її постаменту.

Представники нашої делегації відвідали Українську школу в Парижі, де вразили учнів національним колоритом, українськими кулінарними шедеврами, щирими піснями та співучою мовою. У ході вечора українсько-французької дружби між студентами з України та Франції встановилися теплі товариські стосунки.
Свято української культури та національної кухні, що відбулося в стінах lycee des metiers de l’hotellerie Jean Drouant (Париж, Франція), продемонструвало зацікавленість у співпраці між українською та французькою сторонами. Свідченням цього є наміри підписати угоду про співпрацю між двома навчальними закладами.

Нашій делегації зі сторони адміністрації ліцею було приділено багато уваги. Делегація висловлює щиру подяку за гостинність пану Крістіану Бадінанду та пану Патріку Ларрозі – керівникам ліцею; Олегу Яценківському – директорові культурного центру при посольстві України у Франції; Олені Місталь – директорові Української Паризької школи, яку наші вдячні за гостинність студенти вже з любов’ю називають поміж себе другою Анною Ярославною, цінуючи її високу місію.

Наш коледж
Відео про коледж
Курсова підготовка








Наші партнери

Догори
Донизу