Харківський торговельно-економічний коледж
Київського національного торговельно-економічного університету
61045, м. Харків, вул. Клочківська, 202, тел. (057)340-45-43, kharkiv@htek.com.ua

Шановні студенти та випускники! У вас є унікальна можливість пройти навчання в Університеті ім. Гульєльмо Марконі у Римі та у бізнес-школі ESCP Europe.
За додатковою інформацією звертатись до каб. 109

Офіційні джерела







Національна дитяча гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Асоціації
Ми в мережі

Події ЦК ВХПтаРО

11 грудня 2014 року – У Харківському державному академічному драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка



11 грудня 2014 року студенти групи ТС-2-14 разом з куратором Приходько Т.М. відвідали Харківський державний академічний драматичний театр імені Т.Г. Шевченка, де подивились виставу «Смішні гроші». Ця комедія з усіма ознаками детективу, подружньої драми та великими грішми не дозволила студентам нудьгувати. Це іронічний і водночас веселий погляд на людину з її слабкостями, надіями та непоборним бажанням бути щасливою. Захід мав великий виховний вплив на студентів.

5 грудня 2014 року – В Інспекції з питань захисту прав споживачів у Харківській області



5 грудня 2014 р. студенти групи РО-1-12 разом з викладачем дисципліни «Організація захисту прав споживачів», з метою розширення та поглиблення знань з дисципліни та зв’язку теорії з практикою, відвідали Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Харківській області. Студенти відвідали громадську приймальню. Їм було роз’яснено, що громадська приймальня була створена в Інспекції з метою забезпечення належних умов для набуття громадянами обсягу правових знань та навичок у їх застосуванні, надання безоплатних консультацій з питань захисту прав споживачів, забезпечення всебічного розгляду звернень громадян. Також студентів дуже зацікавив куточок споживача, у якому була представлена різна продукція, вироблена з порушенням вимог діючого законодавства України про захист прав споживачів.




Після ознайомлення з роботою Інспекції, студенти відвідали галерею «АВЕК», де відкрилась унікальна виставка «На сторожі свободи». На ній студенти мали унікальну можливість побачити більше 100 артефактів – озброєння і бойового спорядження героїчних козацьких часів. Всі представлені в експозиції предмети є автентичними і мають велику історичну цінність. Серед експонатів були і дуже рідкісні та унікальні речі, зокрема, – срібний пояс козацького полковника другої половини XVII ст., східні шаблі, ножі і кинджали XVII-XVIII ст. з чудовими булатними клинками. Студенти були дуже вражені експонатами та неповторною атмосферою козацької доби, що панує на виставці. За словами студентів, подібні екскурсії є дуже актуальними у наш час, оскільки сприяють вихованню патріотизму, національної гордості та гідності.

28 листопада 2014 року – У Харківському державному академічному російському драматичному театрі імені О.С. Пушкіна



Закінчуючи насичений подіями тиждень, 28 листопада студенти груп РО-1-14, РОС-1-14, РО-1-12 та викладачі коледжу переглянули французьку комедійну виставу «Моя парижанка» Харківського державного академічного російського драматичного театру імені О.С. Пушкіна. Приємна атмосфера, легкий гумор та чудова гра акторів супроводжували цей вечір. Такий відпочинок подарував позитивні емоції та сприяв духовному розвитку молоді.

26 листопада 2014 року – За секретами успiху до найкращих фахiвцiв (виїзне заняття групи РО-1-14)



Що потрiбен знати офiцiант чи адмiнiстратор ресторану, який бажає зробити блискучу кар’єру? Як складаються стосунки и що є зарукою вдалих комунiкацiй, скiльки є часу у персоналу ресторану, щоб гiсть не лише дочекався свого замовлення, а з задоволенням повернувся до цього закладу вдруге?
На цi, як i на багато iнших питаннь, шукали вiдповiдi студенти групи РО-1-14 (спецiальнiсть «Ресторанне обслуговування») пiд час виїзного заняття до кафе швидкого обслуговування «Криcтал», вiдомого серед харкiв’ян та гостей мicта. Воно вiдбулося в межах курсу «Органiзацiя виробництва» (викладач Т.Р. Грибова). Вiд досвiдчених организаторiв харчування довiдалися про особливостi сервiсу, вимоги до персоналу, секрети та «дрiбнички», якi допомагають в роботi: як працювати в командi, чому важливо розумiти iншу мову (а краще – й розмовляти), бо Харкiв – багатомовне й космополiтичне мiсто, де iноземцi серед гостей закладiв трапляються досить часто. Без сумнiву, фаховi спостереження й практичнi навички, про якi дiзналися майбутнi офiцiанти чи адмiнiстратори, молодь зможе застосувати вже найближчим часом, скажiмо, пiд час закордонної практики майбутнiм лiтом.
P.S. Звiстно, навчання — важлива рiч, але який студент вiдмовиться вiд смаколикiв? На завершення зустрiчi з командою кафе молодь пригостили чаєм, до якого кожний обрав щось з фiрмових десертiв «Кристалу». Корисне ще й смачно заняття вийшло.

26 листопада 2014 року – Гра «Що?Де?Коли?»



26 листопада відбулась інтелектуальна гра «Що?Де?Коли?» серед студентів-першокурсників. Учасниками стали: Хлюпін Руслан, Кравцова Вікторія (РОС-1-14), Пархоменко Руслана, Стрілець Юлія (ТО-2-14), Гуткова Дар’я, Набока Наталія (РО-1-14). Вони проявили свої інтелектуальні здібності, логіку у вирішенні поставлених завдань. Проте для покращення своїх результатів та підведення остаточних підсумків було вирішено у грудні провести другий етап гри. Запрошуємо до участі всіх бажаючих!

24 листопада 2014 року – В обласному центрі культури і мистецтва



24 листопада студенти груп Т-3-12 та РО-1-12 разом з викладачами коледжу Приходько Т.М. та Левицькою Є.Г. відвідали Обласний центр культури і мистецтва, де організатори виставки запропонували студентам здійснити моціон — пішу прогулянку серед живописних полотен відомого харківського художника, члена Національної спілки художників України Олександра Брітцева. На цій персональній виставці живопису «Моціон» виставлено близько 40 робіт, основна частина з яких – це пейзажі Криму, Чорногорії та Кавказу.



17-21 листопада 2014 року — Тиждень циклової комісії виробництва харчової продукції та ресторанного обслуговування

21 листопада 2014 року – Майстер-клас «Качина грудка під ягідним соусом»



У рамках проведення тижня циклової комісії виробництва харчової продукції та ресторанного обслуговування викладач Афанасьєва Т.В. та випускник коледжу Бабін Сергій провели майстер-клас з приготування страви «Качина грудка під ягідним соусом».
Бабін Сергій розповів студентам про особливості роботи в сучасному ресторані, вимоги до організації робочого місця, обов’язки кухаря.

20 листопада 2014 року – Майстер-клас «Феєрія млинчиків»



У рамках проведення тижня циклової комісії виробництва харчової продукції та ресторанного обслуговування 20.11.2014 викладачем Афанасьєвою Т.В. та випускницею коледжу, переможцем багатьох міжнародних змагань з кулінарного мистецтва, Панчевою Альоною було проведено майстер-клас з приготування різноманітних млинчиків – «Феєрія млинчиків». Панчева Альона розказала студентам про особливості участі в міжнародних кулінарних конкурсах, продемонструвала технологію приготування тіста для млинців з додаванням м’яти, куркуми тощо. Альона показала різні способи подавання млинців з різними начинками.

18 листопада 2014 року – Майстер-клас з приготування страви «Сибас запечений з сиром «Дор-блю» та шпінатом на подушці з рису»



У рамках проведення тижня циклової комісії виробництва харчової продукції та ресторанного обслуговування 18 листопада викладач Афанасьєва Тетяна Володимирівна організувала черговий майстер-клас з випускником коледжу. Цього разу в гості завітав Петров Сергій – переможець багатьох міжнародних змагань з кулінарного мистецтва. Він провів майстер-клас з приготування страви «Сибас запечений з сиром «Дор-блю» та шпінатом на подушці з рису».
Під час зустрічі Сергій розповів студентам про правила участі в міжнародних кулінарних конкурсах, про особливості організації робочого місця, дотримання номативно-технологічної документації та правил подачі готової страви.

17 листопада 2014 року – Майстер-клас з приготування страви «Пряний тунець з овочами-фламбе»



У рамках проведення тижня циклової комісії виробництва харчової продукції та ресторанного обслуговування 17.11.2014 відбувся майстер-клас з приготування страви «Пряний тунець з овочами-фламбе».
Майстер-клас проводили студент групи ТС-2-14, який в 2011 році брав участь у Київському міжнародному конкурсі кулінарної майстерності серед юніорів у номінації «Страва з птиці» й отримав срібну медаль, та викладач Афанасьєва Тетяна Володимирівна, переможець багатьох міжнародних конкурсів з кулінарної майстерності.
Протягом майстер-класу Колосов Гліб продемонстрував техніку приготування тунця, швидкого соусу з медом та гірчицею, овочів на грилі.



13 листопада 2014 року – Майстер-клас на тему «Страви молекулярної кухні»



13 листопада 2014 викладачем Афанасьєвою Т.В. та су-шефом ресторану «Альбатрос» Петренком В. був проведений майстер-клас на тему «Страви молекулярної кухні». Студенти із задоволенням навчалися та дегустували незвичні страви.

11 листопада 2014 року – Конкурс з нарізання овочів



11 листопада у лабораторії ХТЕК КНТЕУ відбувся конкурс «Нарізання овочів».
У ньому взяли участь 4 команди студентів-технологів першого курсу. Вони показали свою майстерність і вправність при шинкуванні капусти, а також креативність у приготуванні салатів.



У результаті студенти були нагороджені грамотами.

5-7 листопада 2014 року – Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу, Київ



5-7 листопада 2014 року команда студентів та викладачів Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ відвідали Київський національний торговельно-економічний університет.
Під час екскурсії по університету студенти мали можливість ознайомитися з сучасними лабораторіями та інтерактивними методами викладання дисциплін.
Під час цієї подорожі делегація від ХТЕК КНТЕУ відвідала Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу з метою поглиблення професійних знань в галузі готельно-ресторанної справи.



У рамках цього формуму відбулася зустріч студентів з випускником нашого коледжу Огурцовим Андрієм, що закінчив його в 2005 році. В даний момент він є бренд-шефом компанії «Maresto», проводить консультації з питань підбору обладнання з урахуванням рецептур, що використовують клієнти, а також проводить майстер-класи.

23 жовтня 2014 року – Конкурс професійної майстерності серед офіціантів

23 жовтня 2014 року відбувся конкурс професійної майстерності серед офіціантів. У конкурсі брали участь студенти всіх груп відділення готельно – ресторанної справи.


Студенти третього та другого курсів продемонстрували свої навички у згортанні серветок, сервіруванні тематичних столів.


Приємно здивували студенти першого курсу! Вони розробили меню, презентували концепції діяльності закладів ресторанного господарства різних форм власності.


За підсумками конкурсу студенти отримали грамоти та солодкі подарунки.

9 жовтня 2014 року – Конкурс «Кращий вареник»

9 жовтня 2014 р. в нашому коледжі відбувся конкурс під назвою «Кращий вареник», в якому взяли участь студенти відділення виробництва харчової продукції.
Студенти, які приймали участь у конкурсі продемонстрували членам журі свою майстерність з приготування вареників та мучних кулінарних виробів, а також оригінальну рецептуру, оформлення та подачу цих страв. Всі студенти отримали подарунки та грамоти у різних номінаціях.
Гран-прі конкурсу отримали студенти групи ТС-1-13 Осіпенко Віталій та Жук Віталій.
Також в рамках проведення дня відкритих дверей в холі коледжу відбулась дегустація великого вареника, який приготували студенти груп ТС-1-14 та ТС-2-14.


25 вересня 2014 року – День професійної майстерності

25 вересня в стінах коледжу було проведено свято під назвою «День професійної майстерності», що проходило під девізом : «Єдина Україна – cмачна країна». Свою майстерність показали викладачі і студенти 3-го курсу спеціальності виробництво харчової продукції, які приготували бутерброд довжиною 2 метри, прикрасили національними орнаментами за допомогою різноманітних продуктів. Кожен з учасників свята міг взяти участь у його приготуванні, а після закінчення і в дегустації. Всі студенти залишились задоволеними від наданої можливості навчитись готувати страву, яка давно є «візитною карткою» коледжу.

Також показали свою майстерність у приготуванні коктейлів різної складності студенти відділення виробництва харчової продукції та готельно-ресторанної справи: Шмельов Євгеній, Ростан Іван, Шматченко Едуард, Чопікян Євгеній, Губарєв Дмитро.
Вони навчили студентів правильно працювати з барним інвентарем та інструментами, показали прийоми роботи з шейкером та продемонстрували флейринг.

Всі учасники свята залишились вдячними за можливість набуття нових професійних вмінь і навичок.

4 лютого 2014 року — Конкурс «Французький десерт»

4 лютого 2014 року студенти, які навчаються за спеціальностями «Виробництво харчової продукції», «Зберігання, консервування та переробка м`яса» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» взяли участь у конкурсі «Французький десерт».
Усі сім команд – це студенти нашого коледжу (групи І та ІІ курсу відділення виробництва харчової продукції). Кожен з учасників зміг проявити себе, як з професійної точки зору, так і в творчому плані.
Студенти-учасники конкурсу приготували свої маленькі шедеври. Кожна команда представила членам журі свої фірмові десерти: «Паризькі канікули», «Шоколадний фондан», «Малиновий берет», «Яблучна фантазія», «Єлисейські поля», «Паризькі мрії», «Мигдальний поцілунок». Після проведення дегустації голова журі конкурсу – Румянцева Тетяна Дмитрівна – нагородила всіх учасників грамотами та солодкими призами.

2 — 6 грудня 2013 року — Тиждень циклової комісії виробництва харчової продукції та переробки м’яса

2 грудня

У ауд. 306 о 13:10 відбувся круглий стіл з тематикою «Внесок вчених Харківщини в перемогу у Великій Вітчизняній Війні» за участю студентів гр. Т-1-11, ТХ-1-13 та ст. викладача НТУ «ХПІ» Мартинюка М.М. Лектор представив цікаві історичні факти пов’язані з Харківщиною: відбудова міста після Громадянської та Великої Вітчизняної Війни; фотографії найбільш значимих пам’ятників, які існують в місті та історію їх встановлення; конкретні маловідомі факти вкладу вчених Харківщини в одержання нових швидкостиглих сортів пшениці, картоплі, в прискоренні одержання і застосування пеніциліну, нових марок палива, яке витримувало низькі зимові температури і т.д, що значно прискорило довгоочікувану перемогу.

02.12.2013 викладач Комар Л.В. провела брейн-ринг з дисципліни «Технічне креслення» між студентами Т-1-13, Т-2-13, Тс-1-13 на тему: «Вчимося читати креслення». Основним завданням на брейн-ринзі було – пошуки помилок на зображенних виробах. Перемогу отримала група Тс-1-13

3 грудня

У рамках циклової комісії була проведена вікторина «Кухарське мистецтво», серед студентів групи Т-2-12. У вікторині брали учась 2 команди. Учасники проявили дуже активну участь. Вони розповіли всім присутнім про кухарське мистецтво 19 — го століття, відповідали на питання, розгадували ребуси та загадки на кухарську тематику.

4 грудня

4 грудня 2013року в рамках тиждня циклової комісії виробництва харчової продукції та переробки м’яса викладачем Афанасьєвою Т.В. був проведений майстер-класс на тему:
«Приготування страви з яловичини». Студенти ознайомилися з основними вимогами до роботи кухарів на міжнародних конкурсах, навчалися особливостям приготування яловичої вирізки, ознайомилися зі ступінями готовності яловичини, а також із сучасними способами подачі страв.

У середу 4 грудня викладач-методист Зоря Р.Р. провела брейн-ринг з товарознавства між групами К-1-12 та К-2-12. Цей захід носив професійно-орієнтований зміст. Підчас проведення брейн-рингу студенти мали нагоду продемонструвати знання загального та професійного характеру. Перше місце посіла команда групи К-2-12. За цікаву гру команди нагороджені грамотами та солодкими призами.

4-го грудня 2013 року був проведений відкритий урок-конкурс викладачем Процик В.О. під назвою: «А я краще за всіх готую суп». Участь взяли 5 команд, які були створені зі студентів гр. Т-2-13. Тут вони змогли себе проявити як з професійної точки зору, так і в творчому плані. Кожен з учасників виконував конкретну поставлену перед ним технологічну операцію, зміг відчути себе важливою ланкою в команді. Не зважаючи на те, що це все ж таки було змагання, в кухні-лабораторії панувала приємна дружня атмосфера. Студенти-учасники конкурсу приготували свої перші маленькі кулінарні шедеври з новими смаками і ароматами. Кожна команда представила членам журі свою фірмову страву: «Суп-пюре з мідіями, креветками і зеленим горошком», «Білий суп баварської кухні», «Суп-пюре з птиці», «Суп-крем з цвітної капусти та креветками» і «Суп із сиром і грибами». Під час презентації страв учасники розповідали маленьку історію і цікаві факти про супи і деякі їх інгредієнти. Після проведення дегустації голова журі оголосила страву, яка зайняла І місце, другі і, відповідно, треті місця. Всі учасники конкурсу були нагороджені грамотами і солодкими призами.

5 грудня

5 грудня 2013року в рамках тиждня циклової комісії виробництва харчової продукції та переробки м’яса викладачем Афанасьєвою Т.В. та кухарем ресторану «Лелека» Ігорем Бєликом, якими був проведений майстер-класс на тему: « Приготування страв європейської кухні». Студенти з задоволенням спостерігали за роботою майстра, брали участь у приготуванні, дегустували страви: суп «Піта», «Чикенфрут» та млинці по-Міністерськи.

У рамках тижня ЦК виробництва харчової продукції та переробки м’яса відбулося музичне дефіле та презентація кухарських форм. Студенти представляли свою майбутню професію за допомогою пісень, танців та гумористичних сценок. У конкурсі взяли участь студенти всіх груп відділення харчової продукції. Всі групи були нагороджені грамотами.

Відбувя Майстер-клас «Грузинська кухня. Батумська пахлава», де познайомилися з національними особливостями приготування солодких страв з медово-горіховою начинкою. Майстер продемонстрував приготування пахлави ручної роботи, де йде розкатка дріжджового тіста до товщини папіросного паперу. Брали участь студенти всіх груп відділення харчової продукції.

6 грудня

У аудиторії 312 о 8:30 відбулося відкрите практичне заняття у викладача, кандидата біологічних наук Каплун О.А. з дисципліни «Мікробіологія та фізіологія». На занятті студенти навчались складати меню, підраховувати калорійність блюд, кількість білків, жирів та вуглеводів в них. Заняття пройшло на високому рівні.

Відбулося відкрите заняття у викладача Ніколаєнко-Ломакіної А.М. з дисципліни «Особливості ресторанного сервісу». Тема заняття: «Особливості обслуговування бенкетів» за участю групи Т-1-11. Студенти продемонстрували вміння розробляти тематичні столи, складати меню, сервірувати столи. Студенти підготували два тематичні столи: Театральний та Новорічний.

В рамках заходів циклової комісії відбулася поїздка до Святогірської Лаври. У ній взяли участь студенти груп: Т-2-12, Тс-1-13, Т-1-11.

25-29 листопада 2013 року — Тиждень циклової комісії ресторанного та туристичного обслуговування

25 листопада

Студенти груп ТО-1-12 та ТО-1-11 у рамках тижня циклової комісії відвідали Харківський художній музей. Під час екскурсії вони настільки захопилися розповіддю, що нібито прониклися світобаченням художників минулих епох. На згадку залишилися незабутні враження, цікаві знання та позитивні емоції.

26 листопада

26 листопада відбулася студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми та напрями розвитку ресторанного та туристичного бізнесу», яка проводиться в коледжі вже другий рік. Студенти показали свої вміння збирати, аналізувати інформацію та висловлювати власну думку з приводу сучасних тенденцій розвитку готельно-ресторанної сфери.

27 листопада

27 листопада відбувся інтелектуальний конкурс «Що? Де? Коли?» серед студентів спеціальностей «Ресторанне обслуговування» та « Туристичне обслуговування ». Учасники показали свою ерудованість та гарні знання з різних областей. Найбільше правильних відповідей дала студентка гр. РО-1-13 Реуцька Рената.

28 листопада

28 листопада відбувся круглий стіл за темою: «Розвиток туризму в Харківській області», організований викладачем Тетеріною Т.А. Студенти гр. ТО-1-12 та ТО-1-11 обмінялися інформацією про стан туристичної галузі та визначили види туризму, які доцільно розвивати в Харківській області. Студенти презентували власні
туристичні маршрути по цікавим місцям своєї малої батьківщини.

29 листопада

29 листопада було проведено конкурс «Веселі офіціанти», в якому взяли участь студенти 1-го та 2-го курсу спеціальності «Ресторанне обслуговування». Вони продемонстрували свої знання з сервіровки, обслуговування, правил подачі страв згідно з меню. Конкурс викликав інтерес як у глядачів, так і в учасників. Суворе, але справедливе журі розподілило призові місця наступним чином: 1 місце – гр.. РО-2-13, 2 місце – гр. РО-2-12, 3 місце – гр. РО-1-13 та РО-1-12.

7 листопада 2013 року — – Міжнародний експофорум готельно-ресторанного бізнесу та клінінгу

7 листопада студенти груп Тс-1-13; Т-1-13 і ТМ-1-13, у супроводі викладачів коледжу Морозова О.С. та Ковальчук Н.Є., відвідали місто Київ. Перш за все, вони завітали до Київського національного торговельно-економічного університету, де мали нагоду ознайомитись з умовами навчання, подивитись навчальні аудиторії, лабораторії та бібліотеку. Після чого, наші студенти вирушили до Міжнародного експофоруму готельно-ресторанного бізнесу та клінінгу, в рамках якого проводились майстер-класи провідних кулінарів. У вільний час студенти здійснили прогулянку містом, відвідали визначні місцевості Києва, подивились старовинні пам’ятки. Також, маршрутом відомих вулиць столиці, студенти потрапили до славетного «Pinchukartcentre» — центру сучасного мистецтва. Представником центру була проведена екскурсія виставковими залами англійською мовою, це дало можливість не тільки здійснити екскурсію з метою естетичного виховання студентів, але й реалізувати їх знання іноземної мови безпосередньо на практиці. Загалом, подорож до м. Києва подарувала студентам незабутні враження та емоції.

19-25 вересня 2013 року – ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу серед майстрів виробничого навчання професійно-технічної освіти з професії «Офіціант»

19-25 вересня 2013 р. у м. Харкові відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу серед майстрів виробничого навчання професійно-технічної освіти з професії «Офіціант». Конкурс було організовано Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.
Головою компетентного журі було призначено представника нашого коледжу завідуючу відділенням з підготовки робітничих професій та підвищення кваліфікації Чібісову В.П.
У конкурсі брали участь майстри виробничого навчання від професійно-технічних навчальних закладів м. Харкова.

29 вересня – 4 жовтня 2013 року – Тиждень російської кухні

У нашому коледжі з 29 вересня по 4 жовтня цикловою комісією виробництва харчової продукції та переробки м’яса було проведено тиждень російської кухні. Студенти готували страви російської кухні та сервірували тематичний стіл, присвячений кухні та звичаям російського народу.

17 січня 2013 року – Майстер-клас з приготування пасти

У кухні-лабораторії коледжу 17.01.2013 було проведено майстер-клас з приготування пасти кухарем ресторану італійської кухні «Амато» Сергієм Почабским.
Під час проведення майстер-класу студенти ознайомились з технологією приготування тіста для пасти: спагеті та фетучіні, навчилися приготуванню страв з пасти «Аматричано» та «Карбонара».
На майстер-класі були присутні викладачі В.М. Туртурико, Н.Г. Белуха, Т.В. Афанасьева, Н.М. Усатенко, К.С. Лутай, а також студенти груп Т-2-11, ЗТС-1-12, ЗТС-2-12.

Сергій Почабский  демонструє процес приготування тіста для пасти
Сергій Почабский демонструє процес приготування тіста для пасти
Сергій Почабский пояснює студентам правила користування машиною  для пасти
Сергій Почабский пояснює студентам правила користування машиною для пасти
Формуються спагеті
Формуються спагеті
Формуються спагеті
Формуються спагеті
Сергій Почабский демонструє пасту фетучіні
Сергій Почабский демонструє пасту фетучіні
Приготування страви з пасти «Карбонара»
Приготування страви з пасти «Карбонара»
Порціонування страви з пасти «Аматричано» Порціонування страви з пасти «Аматричано»

12-16 листопада 2012 року — Тиждень циклової комісії виробництва харчової продукції та переробки м’яса

В рамках тижня циклової комісії були проведені наступні заходи

Понеділок

Майстер-клас зі складання банкетних форм серветок.

Вікторина з хімії зі студентами груп Т-1-12, Т-3-12, ТС- 1-12, Т-1-11
на тему « Хімія та життя ». Були представленні питання з хімічних наук. Вікторина відбулася під музику видатного хіміка та композитора Бородіна О.П.

Вівторок

Конкурс офіціантів за участю студентів спеціальності «Ресторанне обслуговування». Студенти підготували тематичні костюми за темами, виконували різні види обслуговування. Студенти були нагороджені грамотами.

Студенти груп ТМ-1-10, ТМ-1-11, ТМ-1-12, Т-2-10, Т-2-11 відвідали Харківський Державний Академічний Російський Драматичний театр імені О.С. Пушкіна

Середа

Конкурс серед студентів 1 курсу груп Т-1-12, Т-2-12, Т-3-12 з нарізки овочів. Студенти були нагороджені грамотами в різних номінаціях

Четвер

Зустріч із координатором екологічних проектів в Україні, лауреатом міжнародної премії «Terre de Femmes – «Земля Женщин» (2012) Ганною Геращенко

Майстер-клас з приготування десертів під девізом «Десерти – це смачно, красиво та корисно» студентів 2 курсу груп Т-1-11, Т-2-11
Старт проекту «Cook-up», концепцію якого розробили: випускник коледжу Бабін Сергій та студенти групи Т-1-10 Вейс Олександр, Конарева Світлана.
Бабін Сергій провів майстер-клас з приготуванню основних гарячих страв з м’яса, нерибних продуктів моря та десерту сучасного ресторану.
Практичне заняття з дисципліни «Організація ресторанного сервісу». Студенти групи Т-2-10 підготували групове завдання зі складання меню, сервірування тематичного столу.

1 листопада 2012 року

Циклова комісія виробництва харчової продукції та переробки м’яса провела позакласний виховний захід, що сприяв популяризації спеціальностей «Виробництво харчової продукції» та «Зберігання, консервування та переробка м’яса» під назвою «Дефіле». Яке складалося з таких номінацій:
І. Демонстрація форми.
ІІ. Гімн спеціальності.
ІІІ. Конкурс серед студентів І курсу «Кращий овочевий салат».
Конкурс серед студентів ІІ курсу «Варіації салату Олів’є».
Конкурс серед студентів ІІІ курсу «Моя авторська страва».
Дякуючи даному заходу студенти першого курсу проявили себе найкращим чином та зайняли перші місця. Але ніхто не залишився без нагороди всі студенти були нагороджені грамотами в різних номінаціях.

28.11.-02.12.2011 року

Тиждень циклової комісії харчової продукції та виробництва м’яса

З 28.11.2011 по 02.12.2011 у коледжі проходив Тиждень циклової комісії харчової продукції та виробництва м’яса. В рамках Тижня відбулися наступні заходи:
28 листопада, у понеділок викладачі Каулько Л.А. та Малишева В.А. провели вікторину «Хімія в нашому житті» серед студентів груп ТМ-1-09, Т-1-11, Т-2-11, ТС-1-11. В рамках вікторини студенти виявили гарні знання та нестандартний підхід у вирішені певних ситуацій. Переможці були нагороджені грамотами.
29 листопада, у вівторок, викладач Туртуріко В.М. провела конкурс «Чи знаю я?» серед студентів груп Т-3-09, ТМ-1-10, О-2-10. Конкурс носив пізнавальний характер. Студентам були запропоновані відеоролики з технології приготування молекулярних блюд, після чого студенти брали участь в кулінарної вікторині.
30 листопада, у середу, відбувся конкурс-дефіле «Гламурна кухня-2011», в рамах якого студенти відділення виробництва харчової продукції презентували власну форму одягу. Переможцем конкурсу стала група Т-2-10. Друге місце поділили групи ТС-1-10 та Т-3-09, третє – також поділили групи Т-1-10 та ТМ-1-10. Приз глядацьких симпатій отримала група Т-2-09. В номінації «Креативність» перемогу отримала група ТМ-1-11. В номінації «Грація та стиль» перемогла група ТС-2-11.
1 грудня, у червер, відбувся майстер-клас викладача Хірної Л.І. та студентів групи Т-1-10. Най майстер-класі були приготовлені такі страви: кекси, пісочне печиво, яблучна шарлотка, круасани з горіховою пастою, кіпкейки, слойоний рулет з шинкою та сиром, рулет з маком. Під час демонстрації блюд студенти групи Т-1-10 пояснювали гостям майстер-класу технологію приготування страв.
Також 1 грудня під керівництвом викладача Шляхової Т.М. відбулась зустріч студентів груп ТО-1-11, О-1-10 з провідним фахівцем з рекреації Національного природного парку «Гомільшанські ліси» Ільницькою Варварою Ігорівною. Під час зустрічі студентам були презентовані природні території Харківської області, що особливо охороняються.
2 грудня, у п’ятницю, відбулася зустріч з колегами з курського коледжу. Під час зустрічі були обговорені питання викладання профільних дисциплін, був продемонстрований майстер-клас Романа Давіда Таубера. Зустріч була дуже інформативною та насиченою.

Сторінка циклової комісії

Наш коледж
Відео про коледж
Курсова підготовка








Наші партнери

Догори
Донизу